Mit nyeste mantra: more joy, less fear

Da jeg var på Hawaii i 2014, levede jeg efter dette mantra:

 

Less fear, more joy.

 

(billedet er også fra Hawaii på toppen af Mauna Kea – verdens højeste bjerg hvis man måler fra top til base!)

 

I to måneder lyttede jeg til, hvad jeg havde lyst til og gjorde det, der føltes godt. Det føltes lidt som at have en to måneders time-out fra livets forpligtelse og forventninger fra mig selv og andre (årh, hvor var det skønt!)

Selvom der også var meget fest og farver i de to måneder, var der også meget latter, leg, dans, natur, venskaber og meningsfulde samtaler.

 

Det har jeg de sidste måneder glemt alt om – livet blev så alvorligt, og jeg mistede min livsglæde. Min entusiasme, min nysgerrighed, min legesyghed.

Da jeg en uge hverken kunne sove, holde noget mad i mig og var super følsom (mere end jeg plejer), gik det op for – jeg har fået stress. Eller en “overbelastingsreaktion” som min læge så fint kaldte det, da han sygemeldte mig en uge fra arbejde.

 

Min nervesystem var simpelthen på overarbejde – jeg var så udmattet, men jeg kunne samtidig ikke falde til ro.

Det var forfærdeligt. 

Sygemeldingen fra min læge var det wake-up-call, jeg havde brug for.

 

I den uge hvor jeg var sygemeldt gik det op for mig – jeg savner mere leg, mere latter og mere glæde i mit liv.

Jeg savner at lave ting, der gør mig glad og får mig til at grine – også selvom de hverken gør mig klogere, er fornuftige eller bringer mig tættere på et mål. Jeg savner at gøre ting, der gør mig glad, bare fordi det gør mig glad!

Det tog jeg meget alvorligt.

 

Når livet gang på gang sender dig signaler, du vælger at overhøre, vil det til sidst sende dig et tegn, du ikke kan overse.

 

Mit tegn var en sygemelding var min læge.

Derfor øver jeg mig på at skabe mere hverdagsglæde – og jeg vil dele tre ting, jeg prøver at gøre hver dag.

 


3 ting der giver mig hverdagsglæde


 

Dans og sang!

Jeg hører musik, der gør mig glad hver dag og danser fjollet rundt i stuen – gerne med Alex – og synger med på sangene. Det ser sjældent godt ud eller lyder kønt, men det gør mig glad og får mig til at grine.

 

Søde hunde-videoer (total guilty pleasure)

Jeg ELSKER at finde søde videoer med hundehvalpe på Instagram – jeg er total hundeskruk. At se sådan en lille pelsklump gø eller rulle rundt får mig altid til at grine og varmer mit hjerte.

 

Fiktionsbøger

Jeg er kæmpe fan af bøger inden for selvudvikling, psykomotorik og psykologi. Men nogle gange kan det blive for meget af det gode – jeg slapper ikke rigtig af, når jeg læser en faglig bog. Når jeg læser en fagbog, kan jeg ikke lade være med at tænke: “Uh, hvordan kan jeg bruge det selv? Eller hvordan kunne mine klienter bruge det?”

Jeg har brug for at læse bøger for hyggens skyld – lige nu er det Paulo Coelhos bøger, der ligger ved vores sengereol (de er SÅ gode!)

 


 

Hvad gør du for at skabe mere hverdagsglæde?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *