10 kreative ting du kan bruge din lørdag på

Måske kender du det med, at du får brugt din lørdag på alt det, du ikke nåede i løbet af ugen? Det gør jeg alt for godt.

Jeg får bare ikke slappet af, hvis mine weekender består af de to-do-lister, jeg ikke fik lavet i løbet af ugen. Nogle gange har jeg også bare brug for at slå min hjerne fra og være kreative. Lade min højre hjernehalvdel tage styringen, lade min lyst tage styringen, lade min barnlige side tage styringen.

Så derfor vil jeg dele med dig, hvad jeg gør, når jeg har lyst til at være kreativ – både alene eller sammen med andre.

 


10 kreative ting du kan bruge din lørdag på


 

Tegn eller mal

Måske er du ikke verdensmester til at tegne eller male, men vi er alle kreative væsener. Find nogle blyanter, et stykke papir (eller lærred) og tegn. Måske får du lyst til at tegne en blomst, en solnedgang eller noget helt tredje. Det er fuldstændig ligemeget, hvad det er, eller hvordan det ser ud, så længe du giver dig selv lov til at tegne eller male, hvad du får lyst til.

 

Shake it off

Ha’ en dance-off i stuen! Når jeg er alene hjemme, ruller jeg tit gardinerne ned, sætter den sygeste pop-liste på (yes, jeg var pop-pige i gymnasiet, haha!) og danser. Det er fedt bare at bevæge kroppen uden at tænke på, om det ser godt ud.

PS. Bonuspoint for at synge med!

 

Skriv

Tag dig dagbog eller din computer og skriv. Måske skriver du om din dag, hvad du drømmer om, hvordan du har det, eller hvad der generer dig. Prøv at slå hjernen fra og bare skriv. Måske bliver du overrasket over, hvad der kommer.

(nogle gange kommer der et svar, du har venter på længe)

 

Monkey time

Bevæg dig uden at have et formål. Det kan være at lave yoga på stuegulvet – uden video eller guide. Do what feels good.

 

Strik (eller hækl)

Strik som din mormor gjorde det (eller gør). Du kan nemt få fat i et par strikkepinde og noget garn – fx Søstrene Grene – og så er det ellers bare at gå i gang. Du kan fx strikke karklude, servietter, “vatrondeller” eller et sødt babytæppe til din gravide veninde (hvis du har sådan en).

 

Spil Charades (gæt og grimasser)

Dette er sjovest, hvis du har en gruppe venner eller veninder, der har lyst til at spille sammen med dig. Download app’en Charades (gratis her til iPhone) og lav teams. Så vælger I en kategori, og en fra holdet starter med at spille den, der står på skærmen. Resten af holdet skal så gætte, hvem det er – og det andet hold må prøve at tie stille.

Det er SÅ sjovt, og de gange jeg har spillet det, har det oftest endt i råben og skrigen: “KOM NU! KAN DU IKKE SE, HVAD JEG ER????” Haha!

Det ultimative hygge/fest-spil!

 

Eksperimentér i køkkenet

Herhjemme er min kæreste rigtig god til at eksperimenterer i køkkenet. Det er vildt inspirerende, og oftest ender det med at blive en ny ret, som vi gerne vil lave igen.

Måske kender du det med at ende med at få det samme til aftensmad igen og igen, fordi du simpelthen ikke har overskud til at finde på noget nyt?

(det gør jeg)

Så brug en fridag på at blive inspireret til nye retter – jeg elsker Mia Gardums Plantemad, hvor jeg er blevet inspireret til, hvordan jeg kan få endnu flere planter i mine måltider.

 

Lav dine egne skønhedsprodukter

Der er noget hyggeligt ved at lave sine egne skønhedsprodukter, og det er oftest både nemt og billigt – win! Camilla Tromborg har lavet nogle fine guides, og her på bloggen kan du finde min opskrift på en sund og effektiv deo.

 

Lav et visionboard

Det er så hyggeligt! Find nogle gamle magasiner eller tænd din printer og find så alle de billeder, der fanger dig. Du behøver ikke at kunne forklare, hvorfor de fanger dig – fanger et billede dig, så klipper/printer du det ud. Find eller køb så et lærred – igen Søstrene Grene – og lim alle billederne på. Hæng billedet et sted du tit ser – og måske et privat sted, hvis du ikke har lyst til at dine gæster, ser det.

Du vil blive overrasket over, at nogle af tingene måske er sket i løbet af nogle år..

(det gjorde jeg i hvert fald!

 

Leg med dine venner

Invitér en gruppe venner, og så i stedet for at drikke kaffe/øl/vin, så tag et spil rundbold, Jeg-melder-krig-mod! eller Kongespil.

De fleste plejer at elske det – jeg inviterede på et tidspunkt til rundbold og lagkage, da jeg holdte fødselsdag for min familie, og alle – gamle som unge – elskede det! På et andet tidspunkt var vi fire veninder sammen, der besluttede os for at spille Jeg-melder-krig-mod! – og hold nu op, hvor vi grinede! Vi fik mange mærkelige blikke, da vi gik tre skridt og en spytklat, men vi havde det alt for sjovt.

Bare at tænke tilbage på det, får mig til at smile – det er minder, jeg holder virkelig meget af.

 


 

Hvad gør du, når du har lyst til at være kreativ?2 thoughts on “10 kreative ting du kan bruge din lørdag på”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *