Holistisk interview: Emma Martiny

I dag har jeg besøg af Emma Martiny – hvis du ikke kender hende, så er hun blogger, kogebogsforfatter, medskaber af kalender Atelier Aarhus, madskribent for Femina, vært i Martiny Podcast.. Hun er en kvinde, der virkelig brænder for sine projekter, og det er tydeligt at mærke, hvad end du læser hendes blogindlæg eller snakker med hende over en kop kaffe.

Jeg er specielt inspireret over hendes holistiske tilgang til livet, og derfor har jeg spurgt, om hun ikke havde lyst til at dele ud af sine erfaringer og holistiske tips.

Nu vil jeg give ordet til Emma.


Hvem er du, og hvad laver du?

Mit navn er Emma Martiny, og jeg er en kreativ, ung kvinde med en kæmpe skabertrang. Jeg blogger, podcaster, skriver kogebøger og arbejder som madskribent, og så bor jeg i en hyggelig lejlighed i Århus sammen med min kæreste. Her nyder vi at invitere masser af gæster, spille musik og læse bøger (og se dokumentarer og GOT!) på sofaen – oftest ikke samtidig, men det hænder, hæhæ 🙂

 

Hvad betyder en holistisk livsstil for dig?

Det betyder, at jeg er i balance – både i krop og sind. Jeg tror dog ikke, at vi nogensinde finder det perfekte balancepunkt, hvor vi kan blive resten af livet. For at finde balancen, må vi hele tiden svaje lidt til den ene side for derefter at lægge vægten til den anden vej. Den ene dag trænger jeg til meditation og alenetid – den næste har jeg brug for omsorgsfulde veninder. Og den ene dag nyder jeg en is, hvorefter min krop den næste craver en stor, grøn salat.

 

Dit bedste holistiske sundhedstips?

Lær at lytte til din krop – og find ud af, hvad der forhindrer dig i at gøre det. Vores krop er ufattelig intelligent, og fortæller os næsten alt, vi har brug for at vide om sundhed, når bare vi lytter. Selvom jeg sjældent siger nej til et godt glas vin eller et stykke hjemmelavet kage, ved jeg, at det ikke er en god idé, hvis jeg ikke føler mig i balance. Er jeg små-stresset, har jeg sovet dårligt eller bare generelt træt/sulten/trist/vred, ved jeg, at det som regel hjælper at skære ned på sukker, alkohol og koffein. Stimulanser skaber uro i kroppen, og gør det sværre for mig at lytte til min mavefornemmelse.

 

Dit bedste holistiske skønhedstips?

Søvn! Find ud af, hvor mange timer søvn, du har brug for, og gå gerne så tidligt i seng, at du vågner af dig selv om morgenen.

 

Dit bedste holistiske bæredygtige tip?

Tag korte, iskolde bade. 9 ud af 10 gange bader jeg i helt koldt vand, og der gør automatisk, at jeg hurtigt er ude af badet igen. Det lyder måske lidt tosset, men min hud og hår elsker det kolde gys, og så virker det dejligt opfriskende om morgenen.

 

Dit bedste selvkærlighedstips?

Begynd at observere stemmen i dit hoved, der på forskellige måder fortæller dig, at du ikke er god nok. Lad være med at dømme den, men læg mærke til, at det nærmest er en radio, der spiller, og ikke dig. Du vil højst sandsynligt finde ud af, at stemmen mest af alt bare er skide bange for, at du skal komme galt afsted, og derfor forsøger den at beskytte dig på en irrationel måde – der i sidste ende kan forhindre dig i at nå dine drømme. Når jeg opdager, at radio-stemmen spiller, prøver jeg at svare med: “Tak fordi, du passer på mig. Jeg kan høre, du er bange. Bare rolig, for jeg gør mit bedste, og det er alt, jeg kan gøre. Jeg er god nok, præcis som jeg er, og det samme er du”. 

 

Hvad er din morgen- eller aftenrutine?

Jeg har en ret lang liste af ting, jeg holder af at fylde mine morgener med. Du kan finde en video på min blog, hvor jeg gennemgår det hele – find den her.

Om aftenen har jeg ikke rigtig nogen rutine, men jeg forsøger at slukke alt elektronik en time før, jeg skal sove. Nogle gange læser jeg en bog, andre gange skriver jeg dagbog eller kysser på min kæreste 🙂

 

Hvad drømmer du om lige nu?

At leve et liv, hvor jeg har det godt lige nu og ikke først når og hvis.

 

Hvad er et skridt, du kan tage, som vil bringe dig tættere på din drøm?

Jeg kan øve mig i, ikke at leve så meget i mit hoved, hæhæ 🙂 Jeg har altid været et meget drømmende menneske, så jeg skal gøre mig umage for at være tilstede NU og ikke altid gå rundt og drømme om og glæde mig til det, der kommer til at ske i fremtiden.

 

Hvilken bog har haft en stor indflydelse på dig?

Uh, dén var svær… Denne sommer har jeg (gen)læst The Power of Now, Alkymisten og Hormonel Harmoni. De har alle tre gjort stort indtryk. Særligt The Power of Now vender jeg tilbage til igen og igen, for selvom jeg ikke har i sinde at blive “enlightened”, synes jeg tankerne er utrolig hjælpsomme i min hverdag.

 

Hvad er en sætning, du husker på, når livet er svært?

“Vi kan ikke vælge, hvad der sker, men vi kan vælge, hvordan vi reagerer på det.” 

 

Hvad er tre ting, du er taknemmelig for lige nu?

1) Min kæreste. Ham har jeg altså været heldig med. Alt det, jeg har skrevet i dette interview, er noget, jeg har skulle lære, men han véd det bare og lever sådan, med den største selvfølgelighed.

2) Jeg er taknemlig for at være født i Skandinavien. Jeg føler, jeg kan gøre og skabe nærmest lige det, jeg drømmer om, og det er desværre langt fra alle, der er så privilegerede.

3) Den fantastiske sommerferie, jeg har haft. Jeg har rejst en hel måned med både familie og gode venner, og det har været virkelig tiltrængt med ekstra fri- og kvalitetstid.


Tusind tak, fordi du ville være med Emma!

 

Du kan finde Emma på hendes blog, Instagram og Youtube.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *